Live Poets Society bij Akoestisch Open Podium Gorinchem

Tekst: Hans Veen

De oplettende bezoeker zal in een puristenbui opgemerkt hebben dat dit geen echt akoestisch open podium was, want zowat alles was elektrisch aangedreven, maar alles was zuiver en zonder de obligate distortion van elektrische bands.

Ha, er was zelfs een metalen resonatorgitaar bij. Altijd mooi om te zien. Zonder element, dus de micro er voor en hopen dat het niet teveel rond zingt. Wat beweegt zo’n band..?

Even op wat sites gekeken om te zien wat de invloeden waren. Amos Lee, John Mayer, Pete Townsend, Gary Lightbody and others. The others laten we voor wat ze zijn, maar het verschil in tijd tussen Pete Townsend en de rest is opmerkelijk. Goed, er zijn beroerdere voorbeelden, zeggen we dan altijd.

Het mooie met dat soort wereldmusici is dat ze solo fantastisch uit de verf komen, maar ze spelen ook met band en daarom het is interessant om de werkwijze van JeeWee Donkers, de spil en componist van Live Poets Society eens nader te bezien.

Ik vermoed dat JeeWee het ook alleen zou kunnen, zo’n optreden. Hij is een begenadigd muzikant. Strak, vloeiende solos en licks. Waar komt die band er bij in zijn optiek?

Weer even JeeWee. Behalve naar de al eerder vermelde songwriters die ook nog eens zeer goede muzikanten zijn, staat hij met ogen en oren wijd open voor de tovenarij van Joe Pass, Gil Dor and Tuck Andress. Dat wordt weer verplicht Google-en voor de liefhebber. (Bezint eer ge begint te kijken, want deze gasten ondermijnen elk zelfvertrouwen).

Dan nog dit: JeeWee lijkt me geen makkelijke jongen, streng voor zichzelf en denkelijk ook voor anderen, maar hij zal het toch ook gewoon leuk vinden om met het hele spul op stap te gaan. Dat blijkt tenminste uit zijn terugblik op de avond in Opus Four.

De band staat als een huis. Bas en drums zijn een stevig tandem, toetsen vullen goed op en in en de zang gaat ook als een trein. Songs zijn afwisselend en entertaining, dus wat wil je nog meer. Of ze veel optreden, ik denk van wel, maar ik kon geen speellijst vinden.

Resumerend, Live Poets Society, goeie band. Niks meer aan doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *