De Tommy Sessies – 9. Podiumoverwegingen II

Ik heb me voorgenomen om op het podium zoveel mogelijk op Pete Townsend te gaan lijken. Links en rechts gooi ik er natuurlijk een windmill in (wat om de dooie dood nog niet meevalt als je zelf de timing niet mag/kan aangeven) en over gitaarsmashen heb ik al het één en ander geschreven. Gedoseerd smashen is trouwen een kunst apart. Ik heb de moves uitgebreid geoefend terwijl ik de gitaar op ons bed deed landen. De truc is echter wel: de gitaar moet 4 shows mee. Echt rammen kan dus pas op zondagmiddag, bij de eerdere shows moet alles wel repareerbaar blijven.

Uiterlijk laat ik al een tijdje mijn haar groeien en laat ik momenteel mijn baard staan. Nou ja, baard. Sikje dus. Als ik echt op Pete wil lijken zal ik nog 15 kilo moeten afvallen, en dat lijkt me met mijn lichaamsgewicht niet verstandig. Ik vrees dat het uiteindelijk op een kruising tussen Pete en Eric Clapton eind jaren tachtig gaat uitkomen, vooropgesteld dat ik mijn wangen de laatste paar dagen niet bijwerk – ook niet uit zakelijke overwegingen op ander terrein. Mijn veranderende uiterlijk levert me op mijn werk in elk geval voldoende gespreksstof op, iets dat zich hopelijk ook uit in de kaartverkoop. Ik flyer me in elk geval de zenuwen.

En dan iets heel anders: ik weet niet wat het is met Pinball Wizzard, maar als ik dat stuk speel loop ik altijd vol. Het kan de fysieke vermoeidheid zijn. Na een stief uurtje intiensief spelen zijn de energie en de emotie van dat stuk voldoende om me al spelend enorm emotioneel te krijgen. Pure muzikale fysieke ontlading. En al helemaal als alle breakjes en fills strak worden uiitgevoerd en staan als een huis. Het intro is fragiel met alleen akoestische gitaar, en bouwt op naar een enorme climax. Iedere keer als ik de karakteristieke sus4 riff inzet, zeker na een full stop van het orkest, dan staan de tranen mij bijkans nader dan het huilen, een waardige afsluiting van de eerste akte. En laat de uitloop nou op hetzelfde thema zijn gebaseerd. Dat wordt nog wat straks, in het decor met de juiste belichting. Ik hoop dat ze watervaste schminck gebruiken.

I’ll keep you posted as ever.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *