De Tommy Sessies – 7. Podiumoverwegingen.

Langzaam maar zeker komt het einde in zicht. Of eigenlijk het begin.. Nog drie normale repetities (bestaan die dan met dit gezelschap?) en dan de technische doorloop, de generale en dan vier avonden aan de bak! Hoe gaat het er uit zien?

Toen ik in den beginne de partituur onder handen kreeg schrok ik me wezenloos. 97 pagina’s gitaar, waarvan maar liefst drie zonder actie van mijn kant! Ik heb me destijds wel voorgenomen om uiteindelijk alles uit mijn hoofd te willen spelen, maar met alle strak ingeregelde twists & turns – en vlak vooral alle geschrapte maten en regels niet uit – wordt dat nog een hele hijs.. Zal ik dus met of zonder papier op het podium terecht gaan komen? Ik zal nog even stevig aan het werk moeten..

En dan de techniek: ik krijg in-ear monitoring. dat wordt wennen. Mijn setup staat me toe om volstrekt versterkerloos op het podium te staan. Dat wordt waarschijnlijk nog veel meer wennen! Voor de technici is het verreweg het prettigst (zeggen ze), maar ik kan als gitarist nergens meer tegenaan leunen, fysiek en geluidsmatig. Durf ik mijn hoorbaarheid in handen te leggen van de techneuten? En dan: waar moet ik mijn gitaar tegenaan meppen? En ziet dat er wel uit, een gitarist zonder zijn stapel speakers achter zich? En waar laat ik mijn plectrums? Allemaal meer of minder belangrijke over- en afwegingen die de komende weken hun plek moeten gaan krijgen.

Leidend is uiteraard de uiteindelijke productie, maar de grote vraag is natuurlijk in hoeverre ik me kan losmaken van de stereotype luidruchtige en eigenwijze rockgitarist en me kan voegen naar de eisen van de theaterwereld om me heen. Had ik eigenlijk al verteld dat gitaristen eigenlijk allemaal nare egotrippers zijn..?

PS. Na regelmatige mishandeling begint de TommyGun inmiddels aardige slijtsporen te vertonen. Relicen is een vak! De nauwkeurige toeschouwer zal echter zien dat hals, snaren en electronica technisch in onberispelijke staat verkeren..

Gisteren heb ik de gitaar weer eens uit elkaar gehad om te kijken waarom ze in bepaalde omstandigheden zo enorm feedbackte. Bij inspectie bleek dat het brugelement los in zijn behuizing lag te rammelen. Voorwaar een prehistorisch type microfoon! Maar goed, voor € 35 mag je natuurlijk niet teveel verwachten…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *