De Tommy Sessies – 15. Napijn

Tsja, daar zit je dan. Niet alleen in een zwart gat, maar ook met een blessure. Vlak voor de showweek maakte ik me al wat zorgen over een stijve wijsvinger, maar toen het na de shows pijnlijker werd en bovendien tijdenlang aanhield ben ik toch maar even bij mijn vriend Pilon in Veenendaal langs gegaan. Vriend Pilon heeft me destijds na ski- en fietsongelukken prima geholpen om mijn duim weer speelfähig te krijgen.

De Diagnose: carpaal tunnelsyndroom door overbelasting. Mijn buigpezen zijn te lang en te zwaar belast en lopen vast in hun omringende weefsel. De beweging die ik momenteel niet kan maken komt treffend overeen met mijn manier van Pinball Wizzard akkoordjes pakken: niet met een nette barré – zoals het hoort – maar met een duim op de E snaar en een klein barreetje over de B en hoge E. Weten we meteen waar het van komt..

tommy pijn

pien in de poote..

Een brace, die voorkomt dat ik mijn vinger te ver doorbuig, biedt soelaas, ik kan er zelfs pijnloos een beetje gitaar mee spelen. Maar de komende weken zit ik hier nog wel mee.. 🙁

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *