De Tommy Sessies – 10. Opbouwstress

Nou, de handel staat opgesteld. Maar zoals verwacht was het een langdurig en moeizaam proces om alles ook goed afgesteld te krijgen. Gisteravond ben ik van vier uur tot half één ’s nachts in touw geweest met opbouwen en de technische doorloop. En de techneuten en decorbouwers waren al veel langer bezig, dus ik zal niet klagen..

Een technische doorloop is een crime. steeds weer een stuk starten, stilhouden, aanpassingen in licht en/of geluid doorvoeren, weer opnieuw starten. En dat de hele middag en avond door. Maar het begint nu wel wat te worden!

Ik sta als enige muzikant echt op het podium, op een verhoginkje nog wel (dat ik wel bij tijd en wijle met backingvocalisten moet delen). Dat brengt natuurlijk extra verantwoordelijkheid met zich mee voor wat betreft het visuele aspect van mijn performance. Van Panda mocht het allemaal nog wat uitbindiger, ik zal mijn uiterste best doen om los te gaan. De backing microfoons omtslaan me deels van mijn taak om een slide ter hand te nemen, een microfoonstandaard voldoet minstens even goed. thank you Jimi H!

tommy arsenaal

JeeWee’s Hoekje

De rest van de band staat op de rand van het podium, het verdere orkest is weggewerkt in de coulissen. Ergens is dat jammer, ik had met name de band best meer centraal willen zien staan, maar het is niet anders. Het spel heeft zijn ruimte nodig en 20 man passen dan niet onstage.

tommy orkest

Uitzicht op het orkest

Mijn versterkers heb ik ook weer naar huis mogen nemen, domweg omdat er geen plek voor was. Gelukkig is mijn pedalenbak hierop voorbereid en kan ik met een goed geluid direct de tafel in. In-ear monitors doen de rest, ik kan mijn eigen geluid bijregelen naast de monitormix, dus wat dat betreft heb ik weinig te klagen (zolang Mijntje tenminste niet aan mijn koptelefoonsnoer trekt!). mijn rek met gitaren (vier in getal) staat direct naast me. Een gitaar-roadie die op de juiste momenten met instrumenten komt aandragen zou me een lief ding waard zijn, al was het alleen maar dat ik dan een halve vierkante meter meer tot mijn beschikking zou hebben

Vanavond de Generale. Ik maakte gisteren nog een paar kapitale fouten, die moeten echt vlakgestreken zijn. Eerst gaan we nog een goede monitormix maken, want daar haperde links en rechts nog wel wat aan. Het is voor het eerst in mijn carrire dat ik de vraag “mag ik meer gitaar op mijn monitor? ik hoor hem niet!” heb gehoord!

Wish me luck, ik hoop na vanavond wat minder gesloopt te zijn dan gisteren..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *