Jacques van de Wal – The Heart Grows Fonder

2012 was een behoorlijk druk muzikaal jaar. Niet alleen kwam de debuutplaat van Live Poets Society “Square One” uit en nam ik stukken op met Diftong, ook fungeerde Live Poets Society als begeleidingsband van de Edese singer-songwriter Jacques van de Wal.

Ik heb de eer gehad om zijn eerste EP “The Heart grows Fonder” met vier van zijn eigen nummers te mogen produceren. We hebben vier nummers opgenomen, twee Engelstalige en twee in het Nederlands.

De basistracks (drums en bas) zijn live opgenomen in de oude Van Voorthuijsenschool in Velp, waar Live Poets Society destijds repeteerde. Om een goede live feel te krijgen speelden Jacques en de overige bandleden tegelijkertijd mee. Omdat we gebruik maakten van Roland e-drums hadden we geen last van akoestische overspraak. Alle verdere tracks zijn later apart in mijn home studio ingespeeld en -gezongen.

Muzikanten:
Jacques van de Wal: zang en akoestische gitaar
JeeWee Donkers: elektrische en akoestische gitaren, lapsteel, dobro en mandoline
Rob Weenink: bas
Frank Schuuring: drums
Peter Holen: toetsen op “Find Another You”

Meer info over Jacques vind je op zijn website www.jacquesvandewal.com

En hieronder een videootje van een singer-songwriter circle van Live Stage Marnix, waarin naast mijzelf en Jacques ook Alex Akela en Diftong acte de présence geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *