Bio

Live Poets Society is een duo door de wol geverfde muzikanten dat elkaar heeft gevonden op jacht naar het perfecte liedje. Hun muziek laat zich het best omschrijven als soepel in het gehoor liggende akoestische popmuziek op het grensvlak van blues, folk, soul en americana. Toetsenist/fluitist Peter Holen en zanger/gitarist JeeWee Donkers nemen de luisteraar mee op hun muzikale zoektocht naar de beste sfeer om hun verhalen en bespiegelingen over te kunnen brengen. Die sfeer kan steeds weer anders zijn, afhankelijk van publiek, voorhanden instrumentatie en de stand van de petten van de heren.

In 2012 bracht het duo in eigen beheer het debuutalbum “Square One” uit, een verzameling van 12 toegankelijke eigen composities. De sound van de plaat roept volgens Popmagazine Heaven herinneringen op aan Mark Knopfler – ooit een groot voorbeeld voor JeeWee Donkers. Bloggers trekken de vergelijking met Chris Isaak, Traffic en The Korgis.

Zomer 2015 kwam het tweede album “The Road Ahead“uit, dat stylistisch een logisch vervolg op het dubuutalbum is. De intieme duo-context die de Poets op het podium hebben komt op dit album echter nadrukkelijker aan de orde, waardoor de plaat bij vlagen een folky karakter heeft. Op beide albums is gebruik gemaakt van een keur aan gastmuzikanten, wederom om ieder liedje de kleur te kunnen geven die het nodig heeft.

wijngaard

Live is het duo altijd de basis, maar regelmatig wordt ondersteuning van andere muzikanten opgezocht om nieuwe hoeken van het muzikale universum te verkennen of juist vertrouwde sferen te creëren. Ook zet Live Poets Society zich in als begeleiders van singer-songwriters, zoals Jacques van de Wal (o.a. op zijn EP “As the Heart Grows Fonder” uit 2012) en van de Veenendaalse Americana legende Diftong.
Jaarlijks terugkerend fenomeen is de speciale track die wordt opgenomen en uitgebracht ten behoeve van Serious Request, de actie van 3FM en het Rode Kruis.

Persquotes ‘Square One’
“Meer dan verdienstelijk gitarist Donkers komt als liedjesschrijver prima uit de verf.” (Popmagazine Heaven)
“Live Poets Society share a talent for strong tunes and songs that stick around long after they’re finished.” (Leicester Bangs, culture blogger)
“Square one: an exciting, well-rounded album.” (Amazon.com review)
“Live Poets Society heeft een talent voor het verpakken van zware thema’s in makkelijk in het gehoor liggende liedjes” (luisteraar)