Ibanez Jazz Gitaren

Wie mij een beetje kent weet dat ik lijd aan een lichte vorm van merkentrouw. Ik rijd mijn hele leven al in Citroëns (op een korte flirt met Ford na) en drink het liefst Texels bier en die éne cola (en echt niet de andere). Op gitarengebied is het niet veel anders, al betekent dat niet dat ik klakkeloos alles geweldig dat van één merk vandaan komt. Ik ben geen Gibson-versus-Fender type, zoals er Beatles-versus-Stones mensen zijn. Mijn zwak ligt bij het Japanse Ibanez (…), en eigenlijk en vooral omdat zij als innovatief en mee-evoluerend merk vaak the best of all worlds bij elkaar kunnen harken.

Zo is ook mijn laatste aanwinst een Ibanez. Object in kwestie is een Pat Metheny PM20 uit de negentiger jaren, in feite een heruitvinding van de Gibson ES 175 hollow body jazzgitaar die Pat in de jaren zeventig en tachtig gebruikte, bijvoorbeeld in de band van Joni Mitchell.

“Maarre, had jij niet al een jazz gitaar?”. Klopt, maar da’s een heel ander verhaal. In feite een compleet ander instrument, ook al heeft hij dezelfde body shape, en is hij ook van gelamineerd esdoorn gemaakt. In dit filmpje laat ik zien waar ze op elkaar lijken en waar ze verschillen, en hoe goed ze elkaar aanvullen.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *