Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Live Poets Society @ Nacht van de Fooi

11 mei 2019 @ 18:00 - 19:00

Live Poets Society speelt bij de nacht van de Fooi in Wageningen.

De Nacht van de Fooi is een jaarlijks terugkerend studenteninitiatief waarbij ongeveer 700 horecagelegenheden hun fooi afstaan. Met de opbrengst worden zes zorgvuldig geselecteerde kleinschalige duurzame ontwikkelingsprojecten volledig gefinancierd. Op deze manier krijgt iedereen op een laagdrempelige manier de kans om bij te dragen aan ontwikkelingshulp.

Ruim 100 studenten in verschillende steden zetten zich jaarlijks belangeloos in om deze dag en nacht tot een groot succes te maken. De projecten worden uit vele aanvragen gekozen in samenwerking met Wilde Ganzen. Wilde Ganzen verdubbelt het opgehaalde bedrag aan fooien.

De doelen waar Wageningen actie voor voert zijn:

Stichting ZOM 

De Stichting ZOM (Zevenaar Ontmoet Medemensen) is een kleine Stichting die zich ruim 25 jaar inzet voor de ondersteuning van sociale projecten in derde wereldlanden. Samen met onze plaatselijke partners proberen we de leefomstandigheden te verbeteren ongeacht religie, ras of geaardheid. Met de bouw van een waterput, een waterleiding en een groentetuin willen we de leerlingen van de St. Vincent Secondary Senior School en de bewoners van Jalan Bang, een klein dorpje in de gemeente Brikama, voorzien van schoon drinkwater. Dit gebeurt met een waterput die gebouwd wordt met duurzame materialen en tevens voorzien van een waterreservoir, zodat er stromend water is naar o.a. de toiletten en de groentetuin. Het water wordt met een elektrische pomp naar het reservoir gepompt door gebruik te maken van zonnepanelen. Verder is er voor het dagelijks gebruik een speciale handpomp.

Voor meer informatie kunt u naar: de website van ZOM

 

Stichting Nieuwe Generatie Brasil

Een lichtpunt in een gebroken wereld voor kansarme kinderen in Brazilië. Stichting Nieuwe Generatie Brasil is een Nederlandse organisatie die zich richt op het bieden van een betere toekomst aan kansarme kinderen in Brazilië. Wij geloven dat ieder kind een eerlijke kans verdient. Wij stoppen niet bij ‘overleven’, maar willen de kinderen/jongeren helpen zich te ontwikkelen naar een zelfstandige en duurzame toekomst door ze (praktisch) onderwijs te geven, waarmee ze later in hun eigen onderhoud kunnen voorzien. De Nacht van de Fooi en Wilde Ganzen dragen bij aan het project ‘Pluk de Zon’. Met het project ‘Pluk de Zon’ voorzien wij in onze eigen energie behoefte en zijn wij niet alleen in staat om de exploitatiekosten van de vakschool duurzaam te verlagen maar kunnen wij met de vrijgekomen middelen ook extra opvangplaatsen creëren.

Voor meer informatie kunt u naar: de website van Nieuwe Generatie Basil

Gegevens

Datum:
11 mei 2019
Tijd:
18:00 - 19:00
Evenement Categorie:
Website:
www.nvdf.nl

Locatie

Wageningen
Wageningen,

Organisator

Live Poets Society
E-mail:
livepoets@sugarbeat.nl
Website:
www.sugarbeat.nl/livepoetssociety

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *