Dichter Bij Leven

De oplettende volger heeft het al gezien: in de Sugarbeat agenda duiken de laatste tijd steeds “Dichter Bij Leven” optredens op. Wat is dat dan weer voor iets nieuws?

JeeWee speelt wel eens een liedje in zijn kerkgemeenschap, de oecumenische gemeente Emmaüs in Ede. Dat kunnen zowel liedjes van anderen zijn als eigen stukken. Medio 2018 werd hij gevraagd gevraagd of hij niet eens wilde optreden in het programma van de Vrijzinnige Gemeente Ede, één van de moederkerken van Emmaüs. Dat wilde hij natuurlijk wel. Maar ga je dan een standaard show afdraaien van je eigen werk? Nee dus.

Dichter Bij Leven is in feite een Nederlandstalige incarnatie van Live Poets Society. Speciaal voor het concert/vrijzinnige voorstelling heeft JeeWee een aantal van de liedjes van Live Poets Society hertaald in het Nederlands en in een verhaallijn geplaatst. Een voorstelling over de weg die je in je leven aflegt, wat je langs je route aantreft, welke afslagen je neemt en welke en waar jouw weg heen zou kunnen gaan. Of waar JeeWee’s weg in elk geval toe heeft geleid.

2 februari try out bij Dichterspodium Schrijvenswaard in Heerhugowaard
13 maart try out bij Singer Songwriters Gelderland, LUX Nijmegen
24 maart Vrijzinnige Voorstelling in de Ericakerk in Ede.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *