De Tommy Sessies – 14. De stoffelijke resten.

Het is een beetje mosterd na de maaltijd, maar na een weekje fietsen in Achterhoek en Veluwe wil ik toch nog mijn laatste Tommy bespiegelingen aan de wereld tonen. Het loslaten was niet gemakkelijk, zeker niet als je dochters alle stukken nog eens de revue laten passeren op de fiets en onder de douche.

De laatste show was voor wat mij betreft de beste. Slechts één kapitale fout, toen mijn kill-switch weigerde bij mijn akoestische solo Intro to It’s a Boy. Uitsluitend akoestisch trekt het toch niet helemaal in de Junushoff.. Aan de andere kant was het ook ergens wel cool om eigenhandig de show even stil te leggen en domweg overnieuw te beginnen, en dan mét geluid.

Verder heb ik mezelf geen fouten horen maken. Alle solo’s en specials stonden scherp en hard op hun plek. Alle jumps waren op tijd. En dan de Smash..

Hij was strak getimed, hoorde ik achteraf: precies op het breken van de spiegel. Gezien de ernstige verzwakking van de hals van de TommyGun ben ik wat behoedzaam te werk gegaan. Het viel me 100% mee dat ze tot en met het Smash The Mirror op stemming en werkend bleef! Op het moment supreme liet ze zich ook van haar beste kant zien: de brokstukken spatten alle kanten op zonder dat ik daarvoor extreme moeite hoefde te doen. Bij het aflopen van het podium draaide een stuk – met snaar – zich nog even vrolijk om mijn snoer, zodat ik nog even peentjes moest zweten om alles op tijd los te krijgen voordat ik I’m Free (letterlijk!) in kon zetten.

tommy aftersmash

TommyGun AfterSmash

tommy headache

Splitting Headache

Iedere finale stond ik met kippenvel, maar de laatste was de mooiste. Van flinterdun tot de ultieme explosie, mijn gitaar van heel subtiel met afgedempte snaren tot full blown Metal Zone. Geweldig om te doen!

En iedere show speel ik een plectrum aan puin. Tegen zoveel pinball-wizzard riffs is geen enkel stuk plastic opgewassen!

tommy pick

JeeWee’s plectrum van zondag

Maar goed, nu dus het Grote Zwarte Gapende Gat. Ik vergelijk het maar met een kater, en dan een hele lange. Ik kijk ernstig uit naar een volgend project.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *