De Tommy Sessies – 1. Hakke!?

In deze nieuwe serie blogs zal ik jullie -mijn trouwe fans – bijpraten over mijn belevenissen met Musical clubje Sempre Sereno en haar voorbereidingen voor de rock opera Tommy. Van The Who. Die ja.

Ik ben uitermate vereerd dat men mij persoonlijk heeft gevraagd om de leadgitaar partijen voor mijn rekening te nemen. Net op het moment dat ik dacht dat mijn Wageningse roem tanende was, belde(drummer) Remco me op met de vraag of ik dit wilde doen. Ook precies het moment waarop ik zocht naar iets waar ik weer eens in een groter verband herrie kon maken. Kortom: een GodsGeschenk! Ik hoefde niet lang na te denken, zelfs al kende ik de muziek niet in detail. Ik kende de reputatie van Pete Townsend. Dat was genoeg.

Recht tegenover deze ruige reputatie staat de atmosfeer van het orkest. Geen blowende lamzakken met geleende gitaren. Nee, allemaal welwillende, vriendelijke mensen (niemand rookt!) met oog voor detail en liefde voor hun instrument. En een partituur van 100 pagina’s, uitsluitend gitaar 1. Wat nou ruig hakken? Flashbacks naar mijn bigband tijden! Strak spelen, noten lezen, maten tellen! Opletten!

Dat viel niet mee, maar er staat wel wat tegenover: het KLINKT WAANZINNIG GOED! De eerste repetities zijn achter de rug en ik kom steeds met meer energie terug dan ik heen ging. Dit belooft wat leuks te worden!

Ik houd jullie op de hoogte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *